VPS_longlogo2

Goda exempel från ideell verksamhet

På den här sidan hittar du olika goda exempel på ideell verksamhet. I nuläget består sidan av rapporter och intervjudokument som skapats av VolunteerPower Sweden i samband med våra kontakter eller samarbeten med olika frivilligorganisationer. Ytterligare material läggs till kontinuerligt.

Välkommen att prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om ideell sektor månadsvis!
Aktiviteter inom ideell verksamhet

Klicka här för att se rapporter om olika aktiviteter inom ideell sektor som vi bevakat.
Intervjuer från
ideell verksamhet


Här kan du läsa de intervjuer vi genomfört med funktionärer och aktiva inom ideell sektor.

Samaritbilen i Ljungby

Samaritbilen är ett säkerhetsprojekt drivet av ideella krafter och en uppskattad trygghets- och insatsresurs i samhället både i Ljungby och i Sydsverige överlag. En grupp frivilliga med särskild utbildning bemannar fordonet, som rullar på vägarna som en stödresurs både för tvåbenta och fyrbenta hjälpsökande i olika situationer där hjälp behövs. VolunteerPower Sweden stöder Samaritbilens verksamhet.

Läs mer om Samaritbilen och deras goda verksamhet här!

Storövning med ett hundratal frivilliga

FRG Norr, en samverkansenhet för frivilliga resursgruppen i ett tiotal kommuner i norra delen av Stockholms län, anordnade 29/11 2014 en stor regional övning med repetitionsmoment för frivilliga utbildade för att gripa in i kris.

Medverkande beskrev den stationsbaserade övningen som värdefull för repetition och vidareutbildning. Övningen dokumenterades av VolunteerPower Sweden.

Läs rapport om övningen och intervjuer här! 

Se bilder från övningen på FRG Järfällas hemsida 

Livedokumentation på sociala medier

Under övning med FRG Norr den 29/11 2014 dokumenterades övningen som första event live på frivilliga resursgruppens nationella konton på sociala medier (@FRGsverige) på Facebook och Twitter. Rapporteringen hanterades av VolunteerPower Sweden. 

Läs rapport om detta här.

Vill din organisation ha hjälp med dokumentation eller utvärdering vid något av era event? Kontakta oss!