VPS_longlogo2
Annonstavlan

På den här sidan synliggörs olika samarbetsmöjligheter, projekt, event, tjänster eller produkter som kan vara värdefulla resurser för ideella organisationer. Sidan kommer att utvecklas vidare och kategoriseras i takt med att mer material läggs till. Har du förslag eller på vad som borde vara med här eller vill lägga in en annons, kontakta oss gärna. Klicka på bilderna för mer information!

Komradio i mobilen med Zello
Samaritbilen i Ljungby
ID-kort och medlemskort
Tillgänglig annonsplats
Tillgänglig annonsplats
Hjälp på väg genom TrafficSec
Terrängfordon, Västra Götaland
Dokumentera era aktiviteter!
Tillgänglig annonsplats
Tillgänglig annonsplats
Bygg er hemsida med Hemsida24!
Sambandsfordon att hyra!
Hjälp de drabbade i Nepal!
Tillgänglig annonsplats
Tillgänglig annonsplats
Nyhetsbrev med Get A Newsletter
Bidra till insamling för hemlösa!
Boka kurs eller föreläsning!
Tillgänglig annonsplats
Tillgänglig annonsplats

Har du en tjänst eller produkt som kan vara av nytta för frivilligorganisationer i deras verksamhet? Ditt företag eller din organisation kan marknadsföra detta här genom att kontakta oss på info@volunteerpower.se.

Komradio i mobilen med Zello!

zello.com
Uppdaterat 2015-09-26. Tack till Stefan Olsson, Samaritbilen Ljungby för tipset!

Zello är en användbar lösning för föreningar som vill kommunicera över avstånd i grupper. Genom att ladda ner appen Zello till mobiltelefon eller annan enhet och koppla ihop sig med andra användare som också installerat appen går det att använda mobiltelefonen som en walkie-talkie med så kallad push-to-talk-teknik!

Fördel: geografiskt avstånd är här inte ett hinder för räckvidd, som det är med en kommunikationsradio. Dock är man förstås beroende av telefonnätet, så detta är endast en komplementlösning till vanlig radiosambandsteknik. Zello är i sig kostnadsfri som tjänst och använder bandbredd för överföring av data, vilket alltså innebär att det inte kostar något om man har wifi-täckning  - annars används mobilsurf för överföring av meddelanden. Rekommenderas för t.ex. frivilliga resursgruppen, förstahjälpengrupper eller frivilliga försvarsorganisationer.

Läs mer på www.zello.com eller ladda ner appen "Zello" direkt på din mobil.
 

Hjälp på väg genom TrafficSec!

TrafficSec
Uppdaterat 2015-09-22

TrafficSec är en förening bestående av frivilliga som på runt i landet kopplat ihop sig i ett nätverk för att med sina kunskaper och fordon på ideell basis kunna hjälpa bilister på vägarna i bekymmersamma lägen, som vid motorstopp, trafikolyckor eller där varning behövs på grund av hinder på väg.

De frivilliga som är aktiva i TrafficSec fungerar som patruller med sina fordon och har samband sinsemellan. TrafficSec samarbetar även med Samaritbilen i Ljungby, ett annat projekt vi visar upp. Snart kommer mer bilder och video kring båda projekten!

Mer om TrafficSec, och kontaktinformation, hittar du på www.trafficsec.org och på Facebook (sök på "TrafficSec" och respektive län).
 
Inkludera terrängfordon vid ert publika event!
FRG Härryda
Uppdaterat 2015-08-30

Frivilliga resursgruppen (FRG) Härryda är en förstärkningsresurs för samhället i händelse av kriser eller större påfrestningar. Särskilt utbildade frivilliga har utbildning i krishantering, första hjälpen och andra viktiga kunskaper.

FRG Härryda har dessutom särskilda resurser i form av terrängfordon (terrängbil TGB 11 och bandvagnar), och deltar gärna i publika event och berättar om sin verksamhet, visar upp sina fordon och ger tips om säkerhet och beredskap.

Har ni ett event i närheten av Härryda där detta låter intressant är ni välkomna att kontakta dem för en diskussion. Mer information om dem finns på www.civil.se/harryda.
 
Skapa er egen hemsida med Hemsida24!
Hemsida24.se
Uppdaterat 2015-05-17

Er hemsida är en viktig del av ert varumärke och er synlighet och kommunikation. Behöver din ideella organisation / förening bygga en ny hemsida rekommenderar vi Hemsida24.se, en tjänst som gör det möjligt att skapa sin hemsida själv till låg kostnad utan krav på tidigare förkunskaper inom området.

Behöver ni hjälp med att ta fram er hemsida, eller vill snabba upp processen, kan ni även anlita VolunteerPower Sweden. Kontakta oss gärna för mer information.
 
Skapa ert nyhetsbrev med Get a Newsletter
Get A Newsletter
Uppdaterat 2015-05-17

Att nå ut med er kommunikation regelbundet och professionellt är viktigt både internt och externt. VolunteerPower Sweden rekommenderar tjänsten Get a Newsletter som är svenskspråkig och innehåller enkla verktyg för att bygga, administrera, designa och följa upp nyhetsbrev.

När detta skrivs är nyhetsbrevstjänsten gratis för utskick till mindre grupper. Läs mer på deras hemsida!
 
Hjälp de som drabbats av jordbävningen i Nepal!
VolunteerPower Sweden
Uppdaterat 2015-04-27

Medvetna om den stora hjälpvilja som finns i vårt land, och inte minst i ideell sektor, har vi startat en insamlingskampanj genom Röda Korsets insamlingstjänst "Egen insamling" för att stödja de drabbade i den svåra jordbävningskatastrofen i Nepal, som inträffade den 25 april 2015. Tusentals har dött och skadats i katastrofen och infrastruktur i landet skadats. Internationella hjälpinsatser pågår.

Alla medel går via Röda Korset och inga donationer tillfaller VolunteerPower Sweden på något sätt.

Klicka här för att gå till kampanjsidan. Varje gåva du ger, även små belopp, gör skillnad och kan rädda liv! Sprid gärna till andra och tipsa. Tillsammans gör vi skillnad.
 
Boka en kurs eller föreläsning relaterad till
ideell verksamhet
VolunteerPower Sweden
Uppdaterat 2015-04-23

Vill din ideella organisation vidareutveckla era funktionärer eller få in nya idéer i verksamheten? Då kan ni anlita VolunteerPower Sweden. Vi erbjuder anpassade kurser, föreläsningar och workshops efter era behov inom organisationsutveckling, kommunikation och strategi. Vi har även lång erfarenhet inom frivillig krisberedskap. Läs mer om vårt kursutbud här.

Hör du till en myndighet eller ett företag? Då har ni möjlighet att anlita VolunteerPower Sweden för en inspirationsföreläsning för era anställda eller för samverkansprojekt med ideell sektor. Läs mer här!
 


 
Insamlingskampanj för att hjälpa hemlösa
Civilförsvarsförbundet
Uppdaterat 2015-03-31

Fattigdomen och utsattheten är stor bland hemlösa i Sverige idag. Civilförsvarsförbundet har därför startat insamlingkampanjen Vilja att hjälpa för att ta fram hjälppåsar till människor i hemlöshet.

För att bidra: ge en gåva till Civilförsvarsförbundets 90-konto, plusgiro 90 02 87-4, bankgiro 900-2874. En hjälppåses värde är 200 kr och innehåller schampo, tvål, tandkräm, tandborste, bindor, plåster, fleecepläd och vikbar sittplatta.

Insamlingen sker i samarbete med Sveriges Stadsmissioner som ser till att hjälppåsen delas ut i deras verksamheter. Märk inbetalningen ”Vilja att hjälpa”.

Samaritbilen tillgänglig för uppdrag (Sydsverige)

Civilförsvarsförbundet Ljungby
Uppdaterat 2015-03-25

Det här unika fordonet är resultatet av ideell drivkraft och rullar på vägarna för allmänhetens säkerhet. Över 20 personer är engagerade i verksamheten, som bl.a uppmärksammats i massmedia. Bilen är utrustad med bl.a. sjukvårdsutrustning, hjärtstartare, verktyg och hundbur. Utbildade frivilliga bemannar och hjälper till vid trafikolyckor, med grannsamverkan, akuta smådjurstransporter, sjukdomsfall eller eftersök av försvunna personer i samarbete med Missing People.

Läs mer på VolunteerPower Swedens temasida om Samaritbilen!

Det går att sponsra samaritbilen eller anlita fordonet som resurs vid event (både i Kronobergs län och i andra län) eller vid hjälpbehov. Ring 070 - 274 34 84 för mer information, eller klicka på knappen nedan. Mer information om verksamheten finns även på Facebook!
  
ID-kort för frivilligorganisationer

Asmund Network & Photo HB
Uppdaterat 2015-03-18

Behöver din förening ID-kort till era funktionärer? För en låg kostnad kan ni få hjälp med design och produktion av kvalitativa ID-kort genom Asmund Network & Photo HB. ID-fotografering kan även erbjudas med mobil fotostudio (pris enligt ök).

Prisnivå: För t.ex. frivilliga resursgruppen (FRG) finns en särskild layout med ID-kort för 25 kr/st och korthållare med clips för 17kr/st plus frakt (priser inkl moms).

Kontakt: Peter Asmund, telefon 08 - 584 700 70, 070 - 517 29 71 eller e-post genom knappen nedan. Peter är även ordförande i Civilförsvarsförbundet Upplands-Bro.
 


 

Dokumentera ert event!

VolunteerPower Sweden - tjänst tillgänglig för ideella organisationer
Uppdaterat 2015-03-17

Vi hjälper dig gärna med fotografi och enklare videoproduktion för att dokumentera din organisations övning, event eller möte (tex årsstämma). Vi kan även genomföra intervjuer och skriva reportage i samband med evenemanget, samt hantera liverapportering på sociala medier under eventet för er räkning.

Det finns även möjlighet att producera en tryckt bok från ert event genom oss!

Prisnivå: för ideella organisationer från endast 3500 kr beroende på omfattning och uppdrag.
  
Sambandsfordon (främst tillgängligt för Mälardalsregionen)

Privatägd resurs - Joakim Guttman (frivillig inom radiokommunikation)
Uppdaterat 2015-02-09

Det här specialfordonet, baserat i Storstockholm, är en mobil sambands- och ledningscentral med radiorepeater som dessutom är utrustat med reservgenerator och kan användas med PA-system (högtalare) för kommunikation till publik. Behöver du extra resurser för radiosamband, ledning, eller högtalarresurser vid ett event eller en övning eller om din organisation arbetar med krisberedskap - koppla på det här fordonet som en förstärkningsresurs!

Bilen är även i fokus i reklamfilmen "Swishjägaren". Se klippet här!
  

Informationen på den här sidan är menad som information och skapande av kontaktmöjlighet till olika resurser som kan vara av värde för frivilligorganisationer. VolunteerPower Sweden publicerar material efter att ha gjort en positiv bedömning av potentiell nytta för frivilligorganisationer, men tar inte ansvar för tjänster eller produkter från externa annonsörer. Respektive annonsör ansvarar själv för sin information och sina tjänster och produkter som extern part.