VPS_longlogo2

VolunteerPower Swedens nyhetsbrev

VolunteerPower Sweden ger regelbundet ut ett elektroniskt nyhetsbrev med information relaterat till vad som händer inom ideell sektor, ideellt arbete och organisationsutveckling för frivilligorganisationer.  Nyhetsbrevet innehåller intervjuer, artiklar och tips och råd och utkommer oftast månadsvis som en resurs för aktiva inom ideell verksamhet.

Nyhetsbrevet sänds just nu inte ut regelbundet, men välkommen att registrera dig för att ta del av nyhetsbrev i framtiden! Tidigare nyhetsbrev finns att ladda ner nedan.

Prenumerera på nyhetsbrevet här!

Att prenumerera på nyhetsbrevet är självfallet kostnadsfritt, och du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att maila oss.

  • (frivillig uppgift, måste inte fyllas i)
Tidigare nyhetsbrev
Nyhetsbrev #6 (2015-09-30) har temat Flyktingkrisen - så kan du/ni hjälpa och är ett särskilt nyhetsbrev med fokus helt på den pågående flyktingkrisen, med information, råd och exempel på ideella organisationers och frivilligas fantastiska arbete.
 
Nyhetsbrev #5 (2015-09-03) har temat Ett år efter Västmanlandsbranden och är en specialutgåva av vårt nyhetsbrev dedikerad av respekt för alla dem som hjälpte till vid skogsbranden i Västmanland 2014, i sin professionella roll, i organiserad form genom en frivilligorganisation, eller som spontana hjälpare från allmänheten. Nyhetsbrevet innehåller intervjuer och berättelser från olika frivilligfunktionärer som arbetade med krishanteringsarbetet vid skogsbranden. Mer information finns också på vår sida på Resurscentrum/Goda exempel, Hjältarna vid skogsbranden.
 
I nyhetsbrev #4 (2015-06-17) är temat utveckling, tillväxt och synlighet för ideella organisationer. Nyhetsbrevet innehåller praktiska och strategiska tips och råd för ideella organisationer, information om VolunteerPower Swedens uppskattade utvecklingsworkshop 2015-06-14, samt rapporter från olika aktiviteter inom ideella föreningars verksamhet den senaste tiden.
 
I nyhetsbrev #3 (2015-05-05) är temat frivilliga inom krisberedskap. Nyhetsbrevet innehåller information om hur du kan hjälpa de drabbade i jordbävningskatastrofen i Nepal, material och intervjuer med Malin Grentzelius och Philipe Gustavsson relaterat till frivilligas insats vid Västmanlandsbranden,  information om frivilligmodeller utomlands och information om VolunteerPower Swedens kursutbud och hur vi kan vara till hjälp.
 
I nyhetsbrev #2 (2015-04-02) finns en intervju med Malin Dreifaldt, riksbilkårchef för Bilkåren och erfarenheter från Västmanlandsbranden i intervjuer med Susanne Jörgensen (logistikansvarig) och Anders Lundin (hemvärnet/FRG).

Dessutom visar vi upp några exempel från hur svenska modeller för frivillig verksamhet exporterats utomlands.
 
I nyhetsbrev #1 (2015-02-28) ingår bland annat intervjuer med Anders Kallin, ordförande i Sjövärnskåren Stockholm, och Åsa Backman, biträdande verksamhetsledare på Civilförsvarsförbundet i Stockholms län.