VPS_longlogo2

Ideell funktionär - så kan vi hjälpa dig

Vi ser ditt uppdrag som ideell funktionär som viktigt både för dig och som en del av helheten i din ideella organisation. Vi hjälper dig gärna att utvecklas i dina uppdrag och kompetens, och med att du ska kunna dra nytta av dina ideella erfarenheter även i din yrkesroll.  Ideella uppdrag ger ofta viktiga erfarenheter i allt från ledarskap, teamwork, kommunikation och organisationsförmåga.  Här är några exempel på hur vi kan hjälpa dig som ideell funktionär:
  • Kompetensutveckling genom våra utbildningar och föreläsningar för ideella organisationer
  • Rådgivning kring egen funktionärsroll, eller t.ex. stöd i fall där styrelsen ställts inför särskilda utmaningar
  • Anpassad utbildning för styrelsefunktionärer (i projekt/kurser som vi anpassar särskilt för din förening/organisation baserat på era behov).
     
  • Kostnadsfri möjlighet att dela erfarenheter med andra ideellt aktiva genom vår Facebookgrupp Utveckling inom ideella organisationer.
  • Kostnadsfria råd och resurser som kan hjälpa dig i ditt ideella arbete genom vår särskilda samling Tips och rådResurscentrum.
  • Regelbunden information kring arbetet i ideell sektor genom vårt kostnadsfria nyhetsbrev och vår information på sociala medier.

Många av resurserna ovan är som du märker kostnadsfria och en del av vårt arbete med att stärka ideell sektor. Är du intresserad av några av våra utbildningar eller föreläsningar är ett tips att tala med din förening för att se om de kan ordna en kursplats hos oss. Behöver funktionärer i din styrelse eller förening särskilda rådgivningsinsatser eller hjälp med ett projekt eller en specifik fråga är ni självklart välkomna att kontakta oss för en diskussion om hur VolunteerPower Sweden kan hjälpa er med lösningar anpassade just till era behov.
Missa inte! Följ våra konton på sociala medier (@volunteersweden på FacebookTwitter och Instagram samt vårt konto på LinkedIn) för  information relaterad till frivillighet och arbete inom ideell sektor! Prenumerera även på vårt nyhetsbrev!

Så här kan du engagera dig som frivillig


Gå med som frivillig i en frivillig försvarsorganisation! Det finns en mängd organisationer, ett stort antal olika uppdrag och många olika kompetenser behövs.

Engagera dig som en välförberedd utbildad resurs i kris så du kan hjälpa dig själv och andra - gå med i frivilliga resursgruppen där du bor!

Gör Röda Korsets test på webben för att se om något av deras frivilliguppdrag passar dig särskilt väl.

Ont om tid för ett frivilliguppdrag? Då kan du ändå bidra till organisationer som gör nytta, som månadsgivare eller genom att skänka ett belopp då och då för ett gott syfte. Här är några exempel på organisationer där du kan bidra ekonomiskt. Även ett litet bidrag kan göra stor nytta hos behövande. När det inträffar större katastrofer eller kriser är det särskilt viktigt med akuta bidrag.

Röda Korset
Läkare utan gränser
UNHCR - FN:s flyktingorgan
Rädda Barnen
Individuell Människohjälp

Du hittar även mer information om olika resurser relaterade till frivillighet här.